logo

Jäsenkirje 06/2023

MunKuoro/MinKör-kesäpäivät Tampereella

Kaksikieliset MunKuoro/MinKör-kesäpäivät vietettiin Tampereella 16.-18.6.2023 iloisissa tunnelmissa ja upeassa säässä. Kuorot saapuivat Kalevan lukiolle perjantaina puolen päivän aikoihin. Ruokailun jälkeen aloitettiin varsinainen ohjelma, eli tutustuminen muihin kuoroihin ja yhdessä laulaminen. Iltapäivällä käveltiin kulkueena Kulttuurikeskus Laikkuun, jossa kuorot esiintyivät toisilleen. Kannustus toisille kuoroille oli mahtavaa! Illalla koululla oli vielä kuorolaisille omaa iltaohjelmaa, jonka oli järjestänyt NuKLin uusi Nuorten tiimi. Samaan aikaan kuoronjohtajilla oli oma verkostoitumis- ja keskustelutilaisuus.

Lauantaiaamuna kokoonnuttiin Tampere-talon pieneen saliin harjoituksiin. Kuorot olivat saaneet etukäteen kappaleet, joita olivat harjoitelleet lauantain Metsäseikkailu/Skogsäventyr-konserttia varten. Kappaleita oli sekä suomeksi että ruotsiksi ja kukin kuoro sai valita kielen sekä sen, montako stemmaa harjoittelee. Klo 13 alkoi konsertti, jossa kuoroja avusti Mandys Nyckel -yhtye ja jonka juontajana toimi Daniela Fogelholm. Konsertti onnistui erinomaisesti ja oli varmasti kuorolaisille ikimuistoinen kokemus!

Lauantai-iltapäivänä osa kuoroista lähti jo kotimatkalle ja osa suuntasi Särkänniemeen tai lähti muuten vain viettämään vapaa-aikaa Tampereelle. Illalla kokoonnuttiin taas Kalevan lukiolle iltaohjelmaan, jonka oli järjestänyt Tampereen Sävel ja jonka vetäjänä toimi Mari Kätkä.

Sunnuntaiaamuna kokoonnuttiin vielä hetkeksi yhteen ja sen jälkeen lähdettiin kuoropiknikille Sorsapuistoon. Iltapäivällä oli vielä mahdollisuus mennä kuuntelemaan Tampereen Sävelen kuorokatselmuksen päätöskonserttia. Tähän oli hyvä päättää ensimmäiset MunKuoro/MinKör-kesäpäivät.

Kesäpäivät järjestettiin yhdessä DUNKin kanssa. Myös Tampereen Sävelen organisaatio oli olennainen osa kesäpäivien onnistumista. Avustusta tapahtumalle saatiin sekä Svenska Kulturfondenilta että Sulasolin Hopiala-rahastosta. Kiitämme kaikkia tapahtuman onnistumisesta!

MunKuoro-jäsenyys 2023-2024

Muistutukseksi vielä, että kaikki Nuorten Kuoroliiton jäsenkuorot voivat liittyä ilmaiseksi myös MunKuoro-verkostoon. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://munkuoro.fi/.

MunKuoro-verkosto tarjoaa materiaalia, tukea ja koulutusta mm. lapsi- tai nuorisokuoron aloittamiseen, mutta myös muuhun lapsi- ja nuorisokuorotyöhön. Olemme saaneet avustusta Otto A. Malmin rahastolta niin, että voimme tuottaa lisää laulu- ja nuottimateriaalia MunKuoro-sivuille. Tarkoitus on panostaa myös vähän vaativampaan materiaaliin, muillekin kuin alkeiskuoroille suunnattuun ohjelmistoon.

Kuorojen, jotka ovat liittyneet verkostoon jo lukuvuonna 2022-2023, jäsenyys jatkuu automaattisesti. Jos kuoro on maksanut ensimmäisen lukuvuoden MunKuoro-jäsenmaksun 35 €, maksaa se tästä eteenpäin 70 € / lukuvuosi. Jos kuoro haluaa erota verkostosta, tulee siitä ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen toimisto@nuortenkuoroliitto.fi.

Hyvää kesää!

On aika nauttia lämpimistä kesäpäivistä ja ladata akkuja syksyä varten. Nuorten Kuoroliiton toimisto on kiinni 10.7.-31.7.2023. Seuraava jäsenkirje ilmestyy elokuussa. Toivotamme kaikille rentouttavaa kesää!
Peruuta tilaus | Hallitse tilausta
nuortenkuoroliitto.fi
Email Marketing Powered by MailPoet