logo

Jäsenkirje 10/2023

Nuorten tiimiin haetaan lisää jäseniä

Nuorten tiimi on nuorten ääni Nuorten Kuoroliitossa. Jäsenet ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa nuorilta nuorille.

Nuorten tiimiin mahtuu vielä mukaan! Siinä on nyt 8 nuorta eri puolilta Suomea, mutta vielä olisi paikka neljälle yli 15-vuotiaalle kuorolaiselle. Tiimi on tähän asti tavannut Tampereella, ja on luonnollista, että kaikki eivät aina pääse tapaamisiin paikalle. Siksi toivoisimme lisää innokkaita vaikuttajia tiimiin! Tapaamisten matka- ja ruokailukulut korvataan.

Tiimiläiset osallistuvat tapahtumajärjestelyihin, käyvät vierailemassa jäsenkuoroissamme, miettivät, miten nuorten osallisuutta omissa kuoroissa saadaan lisättyä, sekä ovat linkki kuorolaisten ja Nuorten Kuoroliiton välillä. Yksi tiimin jäsen on myös NuKLin hallituksen jäsen, ja yksi hallituksen jäsen on mukana Nuorten tiimin tapaamisissa (jos niin toivotaan).

Toivomme, että välitätte tietoa Nuorten tiimistä kuorolaisillenne! Jos siis kuorostasi löytyy kiinnostunut vähintään 15-vuotias nuori tulemaan mukaan toimintaan, pyydä häntä ottamaan yhteyttä toimintakoordinaattoriimme Satuun, toimisto@nuortenkuoroliitto.fi tai 040 5542085.
image2
Banneri logolla

MunKuoron etäkoulutukset ovat avoimia kaikille NuKLin jäsenille

MunKuoro-verkostossa järjestetään joka kuukausi etätapaamisia Zoomin kautta. Tapaamisessa on etukäteen valittu aihe, jonka pohjalta pidetään "luento" ja sen jälkeen keskustellaan. Myös NuKLin varsinaiset jäsenet ovat tervetulleita tapaamisiin!

Seuraava etäkoulutus järjestetään pe 10.11.2023 klo 16, aiheena "Luovat työtavat lapsikuoron opetuksessa", luennoitsijana Anna Sandström. Tule mukaan syventymään aiheeseen, kysymään ja keskustelemaan!

Zoom-linkki: https://us06web.zoom.us/j/83254769423

Laulunuotta 2 - Talven ja joulun aikaan

Nuorten Kuoroliiton Laulunuotta-julkaisusarjan toinen osa, "Talven ja joulun aikaan" on ilmestynyt! Nuottivihko on kokoelma lauluja monenlaisiin tunnelmiin ja monen tasoisille diskanttikuoroille. Mukana on sekä perinteisiä että uudempiakin lauluja, säestyksen kanssa tai ilman säestystä esitettäviksi.

Vihkosta löytyvät kappaleet: Hiutaleet maahan leijailee (SSA), Huurteinen metsä ja luminen maa (SSA), Juhla on verraton / Nu har vi ljus (SA), Julfemman (SA/SSA), Juokse porosein (SSA), Kirje joulupukille (SA sekä SSA osin div.), Kuusi (SSA), Let there be the time for light and song (SSA), Lumeen jäljet jää (SSA), Lumilei (SA), Pakkasen kutsu (SSA), Pohjoista tuulta (SSA osin div.), Taivaasta lempeä tähti (SA), Tonttujen jouluyö (SSA) ja Tule meille Tuomas-kulta (SSA).

Nuottivihkoa voi tilata osoitteesta toimisto@nuortenkuoroliitto.fi.
Hinta NuKLin jäsenille 80 € / 5 kpl tai 150 € / 10 kpl.
Hinta muille kuin jäsenille 90 € / 5 kpl tai 170 € / 10 kpl.
01 Laulunuotta2_KANSI_web1

Erityistä tukea tarvitsevat lapset kuorossa

Hyvin todennäköisesti jokaisessa jäsenkuorossamme on erityistä tukea tarvitsevia lapsia. Olemme muokanneet Riikka Tahvanaisen opinnäytetyön pohjalta oppaan kuorotoimintaan soveltuvaksi. Toivomme, että oppaasta on teille hyötyä erityistä tukea tarvitsevan lapsen kohtaamisessa.
Linkki oppaaseen.

Koulutusta ja rohkaisua lasten kanssa työskenteleville

Nuorten Kuoroliitto on ottanut yhdeksi päätavoitteekseen lisätä lasten ja nuorten laulamista myös yleisesti. On tiedossa oleva tosiasia, että lasten ja nuorten laulaminen on vähentynyt merkittävästi. Myös opettajien ja varhaiskasvattajien koulutuksessa musiikin opetus on vähentynyt, ja opettajat tuntevat epävarmuutta oman äänensä kanssa.

Järjestämme "Löydä äänesi lasten laulattajana" -koulutuksia luokanopettajille ja muille lasten kanssa työskenteleville, jotka tarvitsevat rohkaisua oman äänen käyttöön. Lue lisää koulutuksesta täältä.

Jos sinulla on lähipiirissäsi henkilöitä, jotka voisivat hyötyä tästä koulutuksesta, välitäthän tietoa eteenpäin! Syksyn koulutus järjestetään 25.11.2023 Kouvolassa ja kevään koulutus 16.3.2024 Jyväskylässä.
Toimisto on kiinni 19.-20.10.2023. Hyvää syyslomaa!
Seuraa meitä somessa:
facebook instagram 
Peruuta tilaus | Hallitse tilausta
nuortenkuoroliitto.fi
Email Marketing Powered by MailPoet