logo

Jäsenkirje 5/2024

  • NuKLin uusi hallitus
  • Verkostoitumispäivä lapsi- ja nuorisokuorojen johtajille
  • Kuorotutor-koulutusta kuorolaisille
  • Lapsikuoron pedagogiikan jatkokurssi
  • Sulasolin piirien tapahtumia

NuKLin uusi hallitus

Nuorten Kuoroliiton liittokokous pidettiin lauantaina 4.5.2024. Kokouksessa valittiin liitolle uusi hallitus.

Puheenjohtaja:
Terhi Lehtovaara, Turku.

Muut jäsenet:
Anna Nora, Helsinki
Mia Makaroff, Porvoo
Mari Koistinen, Kuopio
Anna Matvejeff-Haapaniemi, Espoo
Aira Raudasoja, Vantaa
Maarika Weissmann, Porvoo

Varajäsenet:
Päivi Järvinen, Jyväskylä
Kristina Bogataj, Espoo.

Tässä rautaisessa porukassa on niin kuoronjohdon, lapsikuoropedagogiikan, järjestötoiminnan, tapahtumatuotannon kuin viestinnänkin osaamista. Työtä tehdään suurella sydämellä lasten ja nuorten laulamisen ja kuoroharrastuksen hyväksi!

Verkostoitumispäivä lapsi- ja nuorisokuorojen johtajille

Tietoomme on kantautunut, että Suomen lapsi- ja nuorisokuorojen johtajat kaipaavat kovasti verkostoitumista ja vertaistukea. Siksi järjestämme ensi syksynä tapahtuman, joka on suunnattu nimenomaan teille! Verkostoitumispäivät sisältävät sekä koulutusta että rentoa yhdessä oloa, ja myös yhteistyötä ja verkostoitumista Sulasolin ja sen muiden jäsenten kanssa.

Aika: 8.-9.11.2024
Paikka: Helsinki

Alustava aikataulu:

Pe-iltana Lasten ja nuorten laulamisen laboratorio. Ohjelmassa luento, workshop ja paneelikeskustelu sekä ajatustenvaihtoa äänenmuodostusasioista. Tämän jälkeen vapaamuotoista illan viettoa yhdessä sovitussa paikassa.

La-aamuna mahdollisuus osallistua Sulasolin liittokokoukseen. Iltapäivällä luentoa ja workshopia sekä paneelikeskustelua päivän aiheiden tiimoilta.

La-iltana klo 18 on Sulasolin järjestämä kaikkien aikojen ensimmäinen Kuorogaala! Gaala on kuoroaktiiveille suunnattu iltajuhla, jossa on palkintojenjakoa, buffet-illallista jne. Oiva mahdollisuus verkostoitumiselle siis tämäkin!

Lisätietoa sekä verkostoitumispäivistä että Kuorogaalasta on tulossa myöhemmin. Laitathan päivämäärät jo kalenteriin, ettei tule päällekkäisyyksiä!

Kuorotutor-koulutusta kuorolaisille

Ensi syksynä järjestämme tutor-koulutusta 15-25 -vuotiaille kuorolaisille! Koulutuksesta on hyötyä esimerkiksi kuorolaisille, jotka harkitsevat musiikin ammattiopintoja tai kuoroharrastuksen jatkamista omassa lauluyhtyeessä, kuoronjohtajana, kuoron varajohtajana tai äänenmuodostajana. Ja koulutuksesta hyötyy tietenkin myös kuoronjohtaja! Voisiko siis kuorosi tarjota parille kuorolaiselle tämän koulutuksen?

Kuorotutor-koulutuksessa tutustutaan äänenlämmittelyharjoituksen vetämiseen, stemman harjoittamiseen, ryhmänohjaamisen perusteisiin, uusien kuorolaisten perehdyttämiseen, kuoron ryhmäyttämiseen, kuoron vastuutehtäviin sekä kuorolaisten ja kuoronjohtajan välisen tiedonkulun tukemiseen.

Aika: 31.8.2024 klo 12-18
Paikka: Porvoo
Kouluttaja: Nea Lundell
Hinta Nuorten Kuoroliiton jäsenille: 40 €, jos kuorosta osallistuu yksi kuorolainen,
70 €, jos kuorosta osallistuu kaksi kuorolaista
Hinta muille: 50 € / yksi kuorolainen, 80 € / kaksi kuorolaista

Kerrothan omille kuorolaisillesi koulutuksesta! Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/sZcMi31U4nBf295w6. Saa jakaa!

Lapsikuoron pedagogiikan jatkokurssi

Lapsikuoron pedagogiikan koulutukseen osallistuneet ovat toivoneet jatkokurssia, ja sitä on tarjolla ensi syksynä. Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia ja harjoitella lisää johtamistekniikan perusteita sekä kaipaavat työkaluja jo hieman edistyneempien kuoromusisointitaitojen (intonaatiotyö, fraseeraus, moniäänisyyden harjoittaminen) ohjaamiseen.

Aika: 7.9.2024 klo 10-17.30
Paikka: Lahti
Kouluttaja: Anna Nora
Hinta:
50 € / Nuorten Kuoroliiton jäsen
70 € / liiton ulkopuolinen jäsen

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/67pCJTkn9sAGVahM8. Saa jakaa!

Sulasolin piirien tapahtumia

Joko olet ilmoittautunut oman alueesi kuorotapahtumiin? Katso tästä, mitä tapahtumia eri puolilla Suomea on tulossa. Ilmoittaudu mukaan ja verkostoidu oman alueesi kuorojen kanssa!

  • 28.8.2024 klo 18 Varsinais-Suomen piiri: Aurajoella raikaa (huom. ikäraja). Lisätietoa: https://aurajoellaraikaa.wordpress.com/
  • 14.-15.9.2024 Pohjois-Karjalan piirin Laulujuhlat "Hannikaisen hengessä". Lisätietoa saa osoitteesta toivanen.helena@gmail.com
  • 21.9.2024 klo 15 Keski-Pohjanmaan piirin yhteiskonsertti. Lisätietoa saa osoitteesta seppo.heino@outlook.com
  • 30.9.-6.10.2024 Keski-Suomen piiri: Jyväskylän XI Kuoroviikko. Lisätietoa: https://keskisuomenpiiri.sulasol.net/
Tsemppiä kauden loppurutistukseen kaikille!
P.S. Toimisto on kiinni 30.-31.5.2024
Seuraa meitä somessa:
facebook instagram 
Peruuta tilaus | Hallitse tilausta
nuortenkuoroliitto.fi
Email Marketing Powered by MailPoet