Nuorten Tiimi

4.2.2023

Kokoonnuimme  Tampereella kymmenen nuoren kuorolaisen, kahden Nuorten Kuoroliiton hallituksen jäsenen Elinan ja Sadun sekä vanhan Nuorten tiimin jäsenen Liisan kanssa perustamaan uutta Nuorten tiimiä. Nuorten tiimin toiminta on ollut muutaman vuoden tauolla, mutta viime aikoina sille on ollut taas kysyntää. Paikalla uuden tiimin perustamisessa oli edustettuna kuoroja ympäri Suomea: All 4 Voices Helsingistä, Larte Lohjalta, Kokkolan Nuorisokuoro Kokkolasta, Ocarina Porvoosta sekä Vox Aurea Jyväskylästä.

Saavuimme aamulla Pinnintien varrella olevaan pitseriaan ja ryhdyimme käymään läpi kuulumisia. Saimme kuulla esimerkkejä Nuorten Kuoroliiton toiminnasta ja Liisa kertoi meille myös kaikkea siitä, mitä vanha Nuorten tiimi oli tehnyt ja millaisiin asioihin se oli päässyt vaikuttamaan sekä osallistumaan. Pitsaa syödessämme kokosimme uuden Nuorten tiimin ja mietimme, että minkälaisissa tehtävissä ja tapahtumissa tiimi voisi tulevaisuudessa olla osallisena. Pääsemme siis tulevina vuosina näkemään paljon lisää Nuorten tiimin toimintaa erilaisissa tapahtumissa sekä kuulemaan ehdotuksia suoraan nuorilta! Seuraavan kerran tiimi kokoontuu jo maaliskuussa.

Reissussa oli myös mukavaa päästä tutustumaan kuorolaisiin monilta eri paikkakunnilta sekä katsomaan yhdessä Tampere-talolla Joutsenlaulu-musikaalia. Meillä oli paljon hauskaa ja odotan innolla tulevia Nuorten tiimin kokoontumisia. Kaiken kaikkiaan retki Tampereelle oli todella mahtava!

Remi, Larte-kuoron ja uuden Nuorten tiimin jäsen

18.3.2023

Saimme kokoontua Nuorten tiimin kanssa toista kertaa! Meitä oli tällä kertaa saapunut paikalle Lohjalta, Helsingistä, Jyväskylästä ja Kokkolasta, yhteensä yhdeksän nuoren voimin. Olimme valinneet kaupungiksi jälleen Tampereen, mutta tällä kertaa puitteet tarjosi Pancho Villa Tullintorin kauppakeskuksessa.

Tapaaminen aloitettiin nimikierroksella, sillä kaikki olivat onnistuneesti unohtaneet suurimman osan tiimikavereidensa nimistä sitten helmikuun tapaamisen. Ruokalistoihin syventymisen jälkeen kävimme asiaan eli kokoustamiseen. Valitsimme vastuu- ja varavastuuhenkilöitä sekä pohdimme, miten Nuorten tiimi saisi nostettua kuorolaulun arvostusta erityisesti nuorten parissa. Somekanavat tulevat olemaan tässä suuressa roolissa. Lisäksi kehitimme tiimillemme ”pelisäännöt” ja ylipäätään konkretisoimme, mitä me täällä Nuorten tiimissä oikeastaan teemme ja mihin me pyrimme. Lopuksi suunnittelimme kesän kaksikielisten MunKuoro/MinKör-kesäpäivien iltaohjelmaa iloisissa tunnelmissa. Yhteislauluja, pelejä ja leikkejä ja muuta hauskaa on tulossa, joten toivottavasti kuorosi on mukana!

Osa tiimiläisistä jäi viettämään aikaa kaupungille vielä tapaamisemme jälkeen. Toukokuun uutta tapaamista odotellessa!

Jenny Vesimäki, nuortentiimiläinen

                                                                                          

Nuorten tiimi 2023

27.5.2023

Nuorten tiimi tapasi viileähkönä lauantaina kolmatta kertaa, jälleen Tampereella. Murkinapaikkana toimi tällä kertaa pizza- ja salaattibuffet Onni ja Leo. Jyväskylässä järjestettävät tapahtumat hieman verottivat läsnäolijamäärää, mutta meitä oli silti tehokas kvartetti kasassa. Suunnittelimme Tampereen Mun kuoro / Min kör -kesäpäivien iltaohjelmaa konkreettisella tasolla, ja tulosta syntyi ilahduttavasti. Luvassa on ainakin kyselyjä, laululeikkiä ja yhteislaulua. Katsotaan, löytävätkö ameebat ja bim bomit lopulta tiensä kuorolaisten koettaviksi! Lisäksi pohdimme nuorten tiimin kehittämismahdollisuuksia ja sitä, miten sisällön tuottaminen someen toteutetaan käytännössä. Seuraavan kerran nuorten tiimistä kuullaan ja jopa nähdään sitten Tampereella kesäpäivillä!

Jenny Vesimäki, nuortentiimiläinen