Nuorten Tiimi

30.3.2024

Tapaaminen järjestettiin taas Tampereen Ravintola Telakan yläkerrassa. Mukana oli kuusi tiimiläistä sekä Nuorten Kuoroliiton hallituksesta Päivi.

Kävimme läpi Nuorten Kuoroliiton toimintasuunnitelmaa vuodelle 2025 ja kommentoimme sitä. Sen jälkeen työstimme taas tiimin esittelyvideota, eli jaoimme roolit ja puheenvuorot käsikirjoituksen pohjalta.

Tarkoituksemme oli tehdä Nuorten Kuoroliiton TikTok-tilille ensimmäinen video, mutta se ei onnistunutkaan käyttöoikeuksien vuoksi. Mietimme kuitenkin erilaisia ideoita somepostauksiin. Kohderyhmänä on lapset ja nuoret, jotka joko eivät ole kuulleet kuorosta tai heillä on epätosia ajatuksia / stereotypioita kuoroista.

Nuorten tiimi myös vierailee valtakunnallisella kuoroleirillä Ylivieskassa kesäkuussa. Siellä voi esitellä tiimin toimintaa ja houkutella uusia jäseniä sekä kerätä somemateriaalia.

Mietimme myös Kuorotutor-koulutuksen sisältöä, mitä se voisi pitää sisällään.

16.12.2023

Tämänkertainen Nuorten tiimin tapaaminen pidettiin Tampereen Lapland Hotelsin kabinetissa. Osa tiimiläisistä tuli paikan päälle ja osa osallistui etänä. Mukana palaverissa oli myös Nuorten Kuoroliiton hallituksesta Päivi.

Totesimme, että Nuorten tiimille pitäisi perustaa oma sähköposti ja Insta-tili. Instaan jaetaan erityisesti Reels-videoita.

Mietimme myös tiimin esittelyvideon rakennetta. Lisäksi kehittelimme uusia innovaatioita kuorolauluun: koreografiat, laulu”normien” uudistaminen, kuoron ilmaisun kehittäminen, ja mahdollinen yhteistyö artistien kanssa.

7.10.2023

Pitkän suunnittelun jälkeen löytyi lopulta yhteinen aika tiimin tapaamiselle. Kokoonnuimme Tampereelle Ravintola Telakan yläkertaan, jossa saimme olla rauhassa. Tiimiläisiä saatiin paikalle kuusi ja lisäksi mukana oli Nuorten Kuoroliiton hallituksesta Elina. 

Päivän aiheena oli mm. uusien jäsenien hankkiminen Nuorten tiimiin. Suunnittelimme vierailuja kuoroihin, jolloin voimme mainostaa Nuorten tiimiä ja kalastella uusia jäseniä. Yritämme päästä mukaan esimerkiksi kuorojen viikonloppuleireille ja mieluiten vierailemme mahdollisimman eri puolilla Suomea. Voisimme myös vierailla musiikkipainotteisissa kouluissa mainostamassa kuorotoimintaa ylipäätänsä. Päätimme myös tehdä esittelyvideon tiimistä sekä kirjallisen tiedotteen, että Nuorten Kuoroliitto voi lähettää sitä jäsenkuoroille.

Tapaamisessa mietimme myös, mitä Nuorten tiimi tekee. Meidän tehtävä on olla linkki kuorolaisten ja Nuorten Kuoroliiton välillä. Osallistumme tapahtumiin ja autamme niiden järjestämisessä. Kehitämme kuorojen yhteistyötä ja kehitämme keinoja, millä kuorolaisten osallistamista voidaan edistää kuorojen sisällä. Osallistumme myös kuorolaulun maineen parantamiseen. 

27.5.2023

Tällä kertaa Nuorten tiimi kokoontui neljän hengen voimin Tampereen Onni ja Leo -ravintolassa. Päivän aiheena oli tulevien MunKuoro/MinKör-kesäpäivien iltaohjelman suunnittelu. Ideoita tuli paljon ja niistä piti valita parhaimmat. Iltaohjelma tulee sisältämään ryhmäyttämistä ja tutustumisleikkejä, laulupantomiimia, laululeikkejä, tietovisaa ym. mukavaa. Kaikki ikäluokat ja myös ruotsinkieliset huomioidaan. Myös Nuorten Kuoroliiton hallituksen jäsen Mia osallistui palaveriin etänä.

Iltaohjelman suunnittelun lisäksi jatkoimme miettimistä, miten saadaan luotua parempaa mielikuvaa kuorolaulusta. Tässä on somekanavat tärkeässä asemassa. Päätimme ottaa videoita ja kuvia harjoituksista ja tapahtumista. Nuorten Kuoroliitolle pitää myös perustaa TikTok-tili.

18.3.2023

Saimme kokoontua Nuorten tiimin kanssa toista kertaa! Meitä oli tällä kertaa saapunut paikalle Lohjalta, Helsingistä, Jyväskylästä ja Kokkolasta, yhteensä yhdeksän nuoren voimin. Olimme valinneet kaupungiksi jälleen Tampereen, mutta tällä kertaa puitteet tarjosi Pancho Villa Tullintorin kauppakeskuksessa.

Tapaaminen aloitettiin nimikierroksella, sillä kaikki olivat onnistuneesti unohtaneet suurimman osan tiimikavereidensa nimistä sitten helmikuun tapaamisen. Ruokalistoihin syventymisen jälkeen kävimme asiaan eli kokoustamiseen. Valitsimme vastuu- ja varavastuuhenkilöitä sekä pohdimme, miten Nuorten tiimi saisi nostettua kuorolaulun arvostusta erityisesti nuorten parissa. Somekanavat tulevat olemaan tässä suuressa roolissa. Lisäksi kehitimme tiimillemme ”pelisäännöt” ja ylipäätään konkretisoimme, mitä me täällä Nuorten tiimissä oikeastaan teemme ja mihin me pyrimme. Lopuksi suunnittelimme kesän kaksikielisten MunKuoro/MinKör-kesäpäivien iltaohjelmaa iloisissa tunnelmissa. Yhteislauluja, pelejä ja leikkejä ja muuta hauskaa on tulossa, joten toivottavasti kuorosi on mukana!

Osa tiimiläisistä jäi viettämään aikaa kaupungille vielä tapaamisemme jälkeen. Toukokuun uutta tapaamista odotellessa!

4.2.2023

Kokoonnuimme Tampereella kymmenen nuoren kuorolaisen, kahden Nuorten Kuoroliiton hallituksen jäsenen Elinan ja Sadun sekä vanhan Nuorten tiimin jäsenen Liisan kanssa perustamaan uutta Nuorten tiimiä. Nuorten tiimin toiminta on ollut muutaman vuoden tauolla, mutta viime aikoina sille on ollut taas kysyntää. Paikalla uuden tiimin perustamisessa oli edustettuna kuoroja ympäri Suomea: All 4 Voices Helsingistä, Larte Lohjalta, Kokkolan Nuorisokuoro Kokkolasta, Ocarina Porvoosta sekä Vox Aurea Jyväskylästä.

Saavuimme aamulla Pinnintien varrella olevaan pitseriaan ja ryhdyimme käymään läpi kuulumisia. Saimme kuulla esimerkkejä Nuorten Kuoroliiton toiminnasta ja Liisa kertoi meille myös kaikkea siitä, mitä vanha Nuorten tiimi oli tehnyt ja millaisiin asioihin se oli päässyt vaikuttamaan sekä osallistumaan. Pitsaa syödessämme kokosimme uuden Nuorten tiimin ja mietimme, että minkälaisissa tehtävissä ja tapahtumissa tiimi voisi tulevaisuudessa olla osallisena. Pääsemme siis tulevina vuosina näkemään paljon lisää Nuorten tiimin toimintaa erilaisissa tapahtumissa sekä kuulemaan ehdotuksia suoraan nuorilta! Seuraavan kerran tiimi kokoontuu jo maaliskuussa.

Reissussa oli myös mukavaa päästä tutustumaan kuorolaisiin monilta eri paikkakunnilta sekä katsomaan yhdessä Tampere-talolla Joutsenlaulu-musikaalia. Meillä oli paljon hauskaa ja odotan innolla tulevia Nuorten tiimin kokoontumisia. Kaiken kaikkiaan retki Tampereelle oli todella mahtava!