Nuorten Tiimi

Kokoonnuimme 4.2.2023 Tampereella kymmenen nuoren kuorolaisen, kahden Nuorten Kuoroliiton hallituksen jäsenen Elinan ja Sadun sekä vanhan Nuorten tiimin jäsenen Liisan kanssa perustamaan uutta Nuorten tiimiä. Nuorten tiimin toiminta on ollut muutaman vuoden tauolla, mutta viime aikoina sille on ollut taas kysyntää. Paikalla uuden tiimin perustamisessa oli edustettuna kuoroja ympäri Suomea: All 4 Voices Helsingistä, Larte Lohjalta, Kokkolan Nuorisokuoro Kokkolasta, Ocarina Porvoosta sekä Vox Aurea Jyväskylästä.

Saavuimme aamulla Pinnintien varrella olevaan pitseriaan ja ryhdyimme käymään läpi kuulumisia. Saimme kuulla esimerkkejä Nuorten Kuoroliiton toiminnasta ja Liisa kertoi meille myös kaikkea siitä, mitä vanha Nuorten tiimi oli tehnyt ja millaisiin asioihin se oli päässyt vaikuttamaan sekä osallistumaan. Pitsaa syödessämme kokosimme uuden Nuorten tiimin ja mietimme, että minkälaisissa tehtävissä ja tapahtumissa tiimi voisi tulevaisuudessa olla osallisena. Pääsemme siis tulevina vuosina näkemään paljon lisää Nuorten tiimin toimintaa erilaisissa tapahtumissa sekä kuulemaan ehdotuksia suoraan nuorilta! Seuraavan kerran tiimi kokoontuu jo maaliskuussa.

Reissussa oli myös mukavaa päästä tutustumaan kuorolaisiin monilta eri paikkakunnilta sekä katsomaan yhdessä Tampere-talolla Joutsenlaulu-musikaalia. Meillä oli paljon hauskaa ja odotan innolla tulevia Nuorten tiimin kokoontumisia. Kaiken kaikkiaan retki Tampereelle oli todella mahtava!

Remi, Larte-kuoron ja uuden Nuorten tiimin jäsen

Lauantaina 18.3.2023 saimme kokoontua Nuorten tiimin kanssa toista kertaa! Meitä oli tällä kertaa saapunut paikalle Lohjalta, Helsingistä, Jyväskylästä ja Kokkolasta, yhteensä yhdeksän nuoren voimin. Olimme valinneet kaupungiksi jälleen Tampereen, mutta tällä kertaa puitteet tarjosi Pancho Villa Tullintorin kauppakeskuksessa.

Tapaaminen aloitettiin nimikierroksella, sillä kaikki olivat onnistuneesti unohtaneet suurimman osan tiimikavereidensa nimistä sitten helmikuun tapaamisen. Ruokalistoihin syventymisen jälkeen kävimme asiaan eli kokoustamiseen. Valitsimme vastuu- ja varavastuuhenkilöitä sekä pohdimme, miten Nuorten tiimi saisi nostettua kuorolaulun arvostusta erityisesti nuorten parissa. Somekanavat tulevat olemaan tässä suuressa roolissa. Lisäksi kehitimme tiimillemme ”pelisäännöt” ja ylipäätään konkretisoimme, mitä me täällä Nuorten tiimissä oikeastaan teemme ja mihin me pyrimme. Lopuksi suunnittelimme kesän kaksikielisten MunKuoro/MinKör-kesäpäivien iltaohjelmaa iloisissa tunnelmissa. Yhteislauluja, pelejä ja leikkejä ja muuta hauskaa on tulossa, joten toivottavasti kuorosi on mukana!

Osa tiimiläisistä jäi viettämään aikaa kaupungille vielä tapaamisemme jälkeen. Toukokuun uutta tapaamista odotellessa!

Jenny Vesimäki, nuortentiimiläinen

 

Nuorten tiimi 2023